Sevgili Öğrenciler,
Otomotiv Mühendisliği Bölümü 2011 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı Tarsus Teknoloji Fakültesi altında faaliyetlerine başlamış ve 2018 yılında yeni kurulan Tarsus Üniversitesi Teknoloji Fakültesine bağlanmış olup bu tarihten itibaren de eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. Mersin Üniversitesi bağlı ilk mezunlarımız 2017 yılında olmuştur. Tarsus Üniversitesi olarak ilk öğrencilerimiz 2018 yılında kayıtlarını gerçekleştirmiş olup 2018 yılından beri de Tarsus Üniversitesi bünyesinde ilk mezunlarımızı vermiş olmanın gururu ve mutluluğu içindeyiz.
Dünyada ve Ülkemizde Otomotiv Endüstrisi gün geçtikçe önem kazanan güçlü sektörlerden biri haline gelmektedir. Bundan dolayı Türkiye dünya çapında lider otomotiv üreticilerinin yatırımlarını her geçen gün arttırdığı Ülke konumuna gelmiştir.
Otomotiv Mühendisliği programına katılan öğrencilerimiz 4 yıl boyunca almış oldukları teorik, uygulamalı eğitim-öğretim, yaz stajları ve son sınıfta işletmelerde gerçekleştirdikleri iş yeri eğitimleri sayesinde ülkemizde iş makineleri, otomobil, kamyon, otobüs ve yedek parça üretim alanlarında, Ar-Ge, kalite kontrol, eğitim, satış ve pazarlama gibi departmanlarda Otomotiv Mühendisi olarak çalışabildiği gibi eğitici veya yönetici olarak da görev alabilmektedirler. Mezun durumunda olan öğrencilerimiz; Otomotiv mühendisliğinin bilgi ve donatılarına sahip temel mesleki ve mühendislik eğitimini tamamlamış, iş disiplinini bilen, kazanmış olduğu mesleki bilgiyi otomotiv sektöründe gerek üretim, gerek tasarım açısından en yüksek düzeyde uygulayabilen, otomotiv sektöründeki yeni teknolojiler ve üretim yöntemleri, alternatif yakıt, taşıt teknolojisi, malzeme, güvenlik, gibi konularda gerekli altyapıya sahip, çevre ve enerji konularında bilgili, yeniliğe açık, analitik düşünebilen, ekip çalışmasına yatkın, başta yöneticileri olmak üzere, çalışma arkadaşları ve ilgili toplum kesimleriyle etkin iletişim kurabilen, uyum içerisinde ve meslek ahlakına uygun biçimde çalışabilen, nitelikli Otomotiv Mühendisleri olarak yetiştirilmektedir.
Otomotiv endüstrisinde önemli yere sahip olan Ülkemizde Otomotiv fabrikalarında, servislerde ve yan sanayi kuruluşlarında nitelikli mühendislere ihtiyaç her geçen gün artmakla birlikte Otomotiv Mühendisi ihtiyaç duyulan en önemli mesleklerden biri haline gelecektir. Bütün bunların bilincinde olan siz değerli öğrencilere eğitim ve meslek hayatınız boyunca başarılar dilerim.
Doç. Dr. Salih Hakan YETGİN
Bölüm Başkanı